KEP Italia is de absolute koploper qua veiligheid, design en comfort op het gebied van rijhelmen voor alle takken van de paardensport!

Techniek, pasvorm, comfort en elegantie zijn de kenmerken van KEP Italia Superior Helmets! Veiligheid en het moderne ontwerp voldoet aan de vraag van de (professionele) ruiter. De cap is licht van gewicht (400 gram) en heeft een perfecte, comfortabele pasvorm, waarbij ultieme veiligheid en bescherming blijven gewaarborgd.

De helm is voorzien van ACS (Air Control System) waarbij het rooster aan de voorkant zorgt voor een optimale ventilatie. Deze regelt de luchtstroom en is eenvoudig open en dicht te zetten. De binnenvoering is gemaakt van high-tech materiaal en in zijn geheel eenvoudig demonteerbaar en te vervangen/wasbaar. Bezwete hoofden en ruikende helmen zijn hierdoor verleden tijd!

De Kep wordt geleverd met luxe, waterafstotende tas met opbergruimte voor handschoenen en het KEP Clean doekje. Hiermee is de helm eenvoudig schoon te poetsen.

 

kep italia details

Maatvoering Kep Italia

Schaal M ( voeringen 51-58) en L (voeringen 59-62), waarbij met de binnenvoering de perfecte maat voor elke individuele ruiter kan worden gecreëerd. Er is een ronde en een ovale voering beschikbaar. Ze passen allebei in de helmen. Ook is er een winteruitvoering van de binnenvoering.

Veiligheid

De KEP Italia is de enige helm welke voldoet aan alle veiligheidseisen die er wereldwijd zijn.

De kinband is gemaakt van zacht eco-vriendelijk leer. Deze heeft specifieke testen ondergaan om extra zeker te weten dat hij niet zou breken, ook als er extreem aan getrokken wordt in geval van een val van een paard.

Het is een vijf-punts systeem, vastgemaakt aan de schaal, om zeker te weten dat de helm goed op zijn plaats blijft zitten bij een val. Zodat er maximale bescherming geboden kan worden tegen de impact van de klap.

Uiteraard is het essentieel dat de kinband vastgemaakt is en goed op maat is gemaakt. Hij mag zeker niet te los zitten!

Meer weten over de certificaten waaraan Kep Italie voldoent? Alle certificaten bekijken >>

Design

Naast het feit dat de helm als een van de weinige caps aan álle huidige veiligheidseisen voldoet is het design van de helm natuurlijk geweldig. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor elke outfit wel een Kep te bedenken is. Metallic, Matte, Glitter of Velvet het kan. Je hele helm of een gedeelte. Met swarovski grill of een matte grill, en in uiteenlopende kleuren.

Wil je kijken wat er allemaal mogelijk is? Ga dan naar de Kep Configurator en stel je eigen  droomkep samen. Het verplicht je tot niets. Ga naar de ontwerpmodule >>

Wil je de Kep Italia vervolgens aanschaffen? Er zijn een beperkt aantal winkels die Kep mogen verkopen om de kwaliteit en service van Kep Italia te garanderen. Op de Dealers pagina vind je de deze shops.